Hein Smedts
+31(0)613472930
brat@heinsmedts.com

credits

alt
Hein Smedts studeerde in 2008 af van de Academie van Bouwkunst in Maastricht en markeerde met het project An Urban Montage: crossing familiar strangers een begin van zijn onderzoek naar de architectonische ruimte. 

Hein Smedts is onderdeel van het collectief BRAT. Sinds 2007 resulteert dit in projecten die de grenzen van de architectuur opzoeken en gaat BRAT uitdagingen aan met disciplines buiten het vakgebied. Deze projecten ontstaan vanuit een behoefte, een vraag en vaak een ruimtelijke uitdaging.

BRAT werd in 2007 in het leven geroepen door Huub Donkers en Hein Smedts. Sinds die tijd ontwikkelen zich samenwerkingsverbanden en uitwisselingen.

Being: de dingen zijn niet altijd wat ze lijken
Research: de noodzaak van onderzoek en het grenzeloos experiment
Architecture: medium voor sociale, fysieke en ruimtelijke interactie
Theory: de behoefte tot nadenken over ruimtelijke condities

BRAT is een onbegrensde ruimte voor participatie en de ontwikkeling van een collectief ruimtelijk netwerk. BRAT wordt inmiddels gebruikt door:
Hein Smedts - architect/curator 
Huub Donkers - architect
www.brat-office.blogspot.com

Igor Saïtov - urban planner
Lene ter Haar - curator 
Jeroen van Bergen - artist
Joris Igor van Veghel - writer
Sun Veerman - interior architect
Iris Schutten - architect/publicist
Sabrina Lindemann - kunstenaar/urban curator

In 2008 ontving Hein Smedts een startsubsidie van het Fonds BKVB en werd voor het project Window Wasteland een startsubsidie toegekend door Het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

BRAT doesn't confirm to one place or situation, it will addapt to any given circumstance and transforms all situations into something that will contribute to its environment. BRAT is a young office-space, a collaboration between Hein Smedts and Huub Donkers. BRAT is looking for different ways to commit architecture, by looking out of its own discipline.


template joomla